Ervaringen

Een aantal ervaringen van klanten tijdens en na mijn opleiding:

Ik ben bij Evelyn terecht gekomen via dierenpraktijk De Kattenberg. Ik heb 2 katten (broer en zus). Ik heb ze inmiddels 6 jaar en afgelopen jaar zijn we verhuisd naar een appartement.

Na de verhuizing begon 1 van de katten naast de bak te poepen. Erg vreemd want dit had hij nog nooit gedaan. Eerst aangekeken of het niet een vergissing was en hierna toch maar naar de dierenarts gegaan, waar ik het nummer van Evelyn kreeg omdat er lichamelijk niks te vinden was.

Evelyn kon gelukkig op korte termijn komen. Normaliter moeten de katjes niks hebben van vreemde mensen maar Evelyn vonden ze wel erg interessant door alle lekkere spulletjes die ze mee had. Evelyn heeft de katten geobserveerd, aardig wat vragen op mij losgelaten en tot slot een behandelplan geschreven met hand-outs als bijlagen. Er was sprake van dreiggedrag door de zus naar de broer. Het behandelplan was makkelijk op te volgen. Er moest een extra kattenbak bij komen, op een rustige plek staan en meer speeltjes en het voer niet in een bakje presenteren maar ze er moeite voor laten doen. 

De katten wisten niet wat ze overkwam en er ging een nieuwe wereld voor ze open. De kat die naast de bak poepte is inmiddels een stuk aanhankelijker geworden en het poepen naast de bak is een stuk minder geworden. Als er weer veranderingen zijn mail ik deze altijd naar Evelyn en krijg altijd snel een reactie met nog wat handige tips, dit doet ze per mail of belt even. Zo blijven we hopen dat het steeds minder gaat worden en uiteindelijk zal stoppen. Ik ben Evelyn erg dankbaar voor haar interesse, steun, creativiteit en liefde voor dieren. Ga door met je goede werk!

Kim uit Heiloo
 

Mijn kat Poekie was heel angstig, met name naar mijn nieuwe partner. Tijdens deze buien liet ze al haar ontlasting lopen. En af en toe vonden we zonder aanwijsbare reden wel eens een drol. Evelyn is een collega van mij en ik hoorde van haar opleiding en ervaring, voor mij was de vraag dus snel aan haar gesteld.
Ik heb Evelyn uitgebreid vertelt over Poekie en het gedrag dat zij en ook wij vertoonden. Ze is bij me langs geweest om e.e.a. te observeren en kwam toen met een uitgebreide diagnose en behandelplan.
Sommige delen waren voor ons lastig uitvoerbaar, maar andere juist weer wel. Door ons daar goed aan te houden zagen we binnen enkele weken een verbetering bij Poekie optreden.
Het is zelfs zo dat nu, na een jaar, Poekie kan lezen en schrijven met mijn partner. En het is ook al erg lang geleden dat we ontlasting van haar hebben gevonden.
Zelfs na nu net verhuisd te zijn gaat ze als een tierelier, het is echt geweldig!
Top Eef!! Dankjewel.

Karin uit IJmuiden
 

Lieve Evelyn,

Bedankt voor je hulp bij mijn katten problemen, zoals jij met mijn schatten omging was voor mij sowieso al een verademing. Via via kwam ik bij jou terecht voor het probleem “SPROEIEN van katers” en een kater (Simba) die onzindelijk is. Het probleem was al jaren oud en ook had ik al diverse hulplijnen ingeschakeld. Maar verder dan het bekende bla, bla kwamen ze niet. Toen kwam jij, eerst observeerde je ze allemaal (ja alle tien, o nee toen waren het er nog acht). En natuurlijk opserveerde zij jou. Maar al snel werd je oké bevonden en gingen ze weer gewoon hun gang.
Even leek het wel of er een bepaalde verstandhouding tussen jullie was. Ik weet hoe mijn katten normaal reageren op voor hen vreemde mensen, maar dat deden ze niet op jou.
Dus had je alle kans ze te zien zoals ze zijn. Daarna kreeg ik een lijvig rapport met een plan van aanpak en diverse suggesties. Velen daarvan heb ik natuurlijk uitgevoerd. En nu zijn we een klein jaartje verder. En ik kan je niet genoeg bedanken voor het feit dat het hier een stuk rustiger is geworden. In ons begin gesprek zei je al “sproeien is een natuurlijk gedrag”maar toen was het vreselijk en nu,  ja af en toe een ongelukje. En daar is best mee te leven. En als ik Simba nu (soms) uit de kattenbak zie komen, dan ben ik echt heel blij.

Groetjes Liesbeth Zijp uit Noord-Scharwoude

© Kat aan het woord


Terug naar boven