Wie ben ik?

Even voorstellen:
Mijn naam is Evelyn de Vries-Karten en sinds 2010 ben ik gediplomeerd gedragstherapeut voor katten. In het dagelijks leven worden wij vergezeld door 4 katten, 4 zijdehoenders, 2 konijnen en 1 paard.
Van jongs af ben ik opgegroeid met dieren, waarvan katten en paarden mijn favorieten waren. Dieren speelden dus al heel vroeg in mijn leven een belangrijke rol en genoten mijn volle aandacht. Naast de dieren kwam ook al snel een andere passie naar boven, namelijk piano spelen. Gelukkig waardeerde onze kat mijn piano spel.

Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik bij een makelaar en een verzekeringsmaatschappij werkzaam geweest. Ik leerde het vak assurantieadviseur en behaalde mijn diploma’s daarvoor. Op dit moment ben ik werkzaam bij een zorgaanbieder als medewerkster administratieve processen. Een heel leuke, afwisselende baan.
Naast mijn baan speel ik piano bij diverse operette- en musicalgezelschappen, begeleid ik zangers en heb een salonorkest.
In de weekenden ben ik bij mijn paard te vinden. Het is heerlijk om met hem door de bossen en op het strand te rijden, wij genieten hier allebei enorm van.

Maar mijn liefde voor katten begon te kriebelen en ik wilde toch wat meer met deze eigenzinnige dieren gaan doen. Vooral het gedrag fascineert mij al enige jaren.
Toen ik van de Tinley opleiding van gedragstherapeut voor katten (HBO-niveau) hoorde, wist ik het meteen; dit was het helemaal voor mij. Ik heb de opleiding van ruim drie jaar naast mijn baan gevolgd.
De opleiding bestaat uit zes modules met als afsluiting een mondeling eind-examen (zie www.tinley.nl)

Onderstaande onderdelen zijn behandeld:
• Medische en andere oorzaken van probleem gedrag
• Ontwikkeling van probleemgedrag; leerprincipes
• Therapiemethoden en hulpmiddelen
• Gedragsherkenning en communicatie
• Welzijn en abnormaal gedrag
• Inleiding in de ethologie (mechanismen van het gedrag)
• Feromonen (geurstoffen van de kat)
• Mensen adviseren in de praktijk

Het blijft echter noodzakelijk om regelmatig bijscholing te volgen om mijn kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Mijn eigen katten zijn en blijven ook een zeer goede leerschool.
Zo zie je maar, passie en werk zijn goed te combineren op het juiste moment.© Kat aan het woord


Terug naar boven